Τι είναι ένα κρυπτογράφημα;

Το κρυπτογράφημα είναι ένα κείμενο γραμμένο στον κώδικα

Ένα κρυπτογράφημα είναι ένα παζλ που αποτελείται από ένα σύντομο κομμάτι κρυπτογραφημένο κείμενο. Ο κρυπτογράφημα που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση του κειμένου συνήθως είναι αρκετά απλή ώστε το κρυπτογράφημα να μπορεί να λυθεί χωρίς πρόσθετους πόρους ή εργαλεία. Συχνά χρησιμοποιούνται είναι οι κρυπτογραφίες υποκατάστασης όπου κάθε γράμμα αντικαθίσταται από ένα διαφορετικό γράμμα ή αριθμό. Για να λύσετε τα παζλ, πρέπει να ανακτήσετε τα αρχικά γράμματα. Τα κρυπτογράφημα κάποτε χρησιμοποιήθηκαν σε πιο σοβαρές εφαρμογές (όπως οι στρατιωτικοί, για παράδειγμα), αλλά τώρα κυρίως για ψυχαγωγία μόνο.

 

Ιστορία κρυπτογράφου

Οι Cipsers που χρησιμοποιούνται σε κρυπτογράφημα δεν δημιουργήθηκαν αρχικά για λόγους ψυχαγωγίας, αλλά για πραγματική κρυπτογράφηση στρατιωτικών ή προσωπικών μυστικών.

Ο σκοπός των κρυπτογράφων δεν σχετίζεται αρχικά με ψυχαγωγικούς σκοπούς, αλλά για πραγματική κρυπτογράφηση στρατιωτικών ή προσωπικών μυστικών.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες είναι ότι η πρώτη χρήση του κρυπτογράφου για ψυχαγωγικούς σκοπούς συνέβη κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα από τους μοναχούς που είχαν ελεύθερο χρόνο για πνευματικά παιχνίδια. Ένα χειρόγραφο που βρέθηκε στο Bamberg δηλώνει ότι οι Ιρλανδοί επισκέπτες στο δικαστήριο της Merfyn Frych AP Gwriad, ο βασιλιάς του Gwynedd στην Ουαλία δόθηκε κρυπτογράφημα, το οποίο θα μπορούσε να επιλυθεί μόνο με τη μεταφορά των γραμμάτων των Λατινικών στα ελληνικά. Περίπου τον 13ο αιώνα, ο Αγγλικός μοναχός Roger Bacon έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο ανέφερε επτά μεθόδους κρυπτογράφησης, και δήλωσε ότι “ένας άνθρωπος είναι τρελός που γράφει ένα μυστικό με οποιονδήποτε άλλο τρόπο από εκείνο που θα το αποκρύψει από τα χυδαία”. Τον 19ο αιώνα ο Edgar Allan Poe συνέβαλε στη διάδοση των κρυπτογράφων με πολλά άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.

 

Όπου χρησιμοποιούνται κρυπτογράφημα;

Μόλις χρησιμοποιηθούν για ασφάλεια μηνυμάτων, τα κρυπτογράφημα συνήθως χρησιμοποιούνται μόνο για λόγους ψυχαγωγίας

Αν και κάποτε χρησιμοποιούνται σε πιο σοβαρές εφαρμογές, χρησιμοποιούνται τώρα κυρίως για ψυχαγωγία σε εφημερίδες και περιοδικά. Cryptoquotes και cryptoqpips είναι κοινές παραλλαγές που διαθέτουν τιμές.

Τα κρυπτογραφικά σε εφημερίδες και περιοδικά βασίζονται συνήθως σε ένα απλό κρυπτογράφημα υποκατάστασης, συχνά αντικαθιστώντας κάθε γράμμα στο αλφάβητο με διαφορετικό. Το γράμμα Α, για παράδειγμα, μπορεί να αντιπροσωπεύεται από το γράμμα Η, ενώ το γράμμα Η αντιπροσωπεύεται από το γράμμα Δ. Οι διαλύτες παζλ χρησιμοποιούν μια σειρά μεθόδων για να τους βοηθήσουν να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα.

 

Πώς να λύσετε ένα κρυπτογράφημα;

Η ανάλυση συχνότητας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των κρυπτογράφων

Τα κρυπτογραφικά κρυπτογράφημα υποκατάστασης μπορούν συχνά να λυθούν με ανάλυση συχνότητας και αναγνωρίζοντας τα πρότυπα επιστολών με λέξεις, όπως μία λέξεις γραμμάτων, τα οποία, στα αγγλικά, μπορούν να είναι μόνο “εγώ” ή “ένα” (και μερικές φορές “o”). Διπλά γράμματα, απόστροφα και το γεγονός ότι καμία επιστολή δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον εαυτό του στο κρυπτογράφημα προσφέρουν επίσης ενδείξεις για την επίλυση του κρυπτογράφου. Περιστασιακά, οι κατασκευαστές παζλ κρυπτογράφησης θα ξεκινήσουν το επίλυση με μερικά γράμματα.

 

Πού να λύσετε ένα κρυπτογράφημα;

Μπορείτε να λύσετε κρυπτογράφημα σε εφημερίδες και περιοδικά ή μπορείτε επίσης να το κάνετε online

Ενώ θα βρείτε συχνά κρυπτογράφημα σε περιοδικά και εφημερίδες, μπορείτε επίσης να τα λύσετε online. Εδώ είναι ένας ιστότοπος κρυπτογράφου, για παράδειγμα: https://api.razzlepuzzles.com/cryprgorg

 

συμπέρασμα

Δοκιμάστε το και απολαύστε την επίλυση κρυπτογράφων

Ενώ ο καθένας δεν μπορεί να αγαπήσει τα κρυπτογράφημα Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ακονίσετε το μυαλό σας να δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας επίλυσης. Αρχικά το παζλ μπορεί να φαίνεται κάτι πολύ σκληρό, αλλά μετά τη χρήση της έννοιας και η κατανόηση των βασικών, η επίλυση του κρυπτογράφου δεν πρέπει να φαίνεται σαν μια αδύνατη αποστολή πια. Καλή τύχη!