Шта је криптограм?

Цриптограм је текст написан у коду

Криптограм је загонетка која се састоји од кратког дела шифрованог текста. Шифра се користи за шифровање текста обично је довољно једноставна да се криптограм може решити без икаквих додатних ресурса или алата. Често се користи су замјенски шифре у којима се свако слово замени другачијим словом или бројем. Да бисте решили слагалице, морате да вратите оригинално слово. Некада су криптограми некада користили у озбиљнијим апликацијама (попут војне, на пример), али они су сада углавном само за забаву.

 

Историја криптограма

Спини који се користе у криптограмима нису првобитно створени за потребе за забаву, већ за праву шифровање војних или личних тајни.

Сврха криптограма није првобитно била повезана са забавним сврхама, већ и за праву шифровање војних или личних тајни.

Занимљиве информације су да је прва употреба криптограма за забавне сврхе дошло током средњег века монаха који су имали слободно време за интелектуалне игре. Рукопис пронађени у Бамбергу наводи да су ирски посетиоци Суда Мерфина Фрицх АП Гвриада, краљ Гвинеда у Велсу дали су криптограм који би се могао решити само преношењем слова од латинског на Грку. Око 13. века, енглески монах Рогер Бацон написао је књигу у којој је навео седам шифра метода и изјавио да је “човек луд који пише тајну на било који други начин него онај који ће га сакрити из вулгарног” У 19. веку Едгар Аллан Пое помогао је популаризацији криптограма са многим новинама и члановима часописа.

 

Где се користе криптограми?

Једном када се користи за сигурност поруке, криптограми се сада обично користе само за потребе забаве

Иако се једном користи у озбиљнијим апликацијама, они се сада углавном користе за забаву у новинама и часописима. Цриптокуотес и Цриптокипс су уобичајене варијације које наводе наводе.

Криптограми у новинама и часописима обично се заснивају на једноставној целини замјене, често замјењују свако слово у абецеди са другим. Писмо А, на пример, може бити представљено словом Х, док је слово Х заступа слово Д. Солверс Спуштачи за пазле користећи низ метода које ће им помоћи да дешифрују поруке.

 

Како решити криптограм?

Анализа фреквенције може помоћи у решавању криптограма

Замјена ЦИПХЕР ЦРИПТОГРАМИ се често могу решити анализом фреквенције и препознавањем образаца слова речима, као што су речи са једним словом, које, на енглеском језику могу бити само “и” или “а” (а понекад “о” или “о” или “о” (а понекад “о” (а понекад “о” или “о”). Двострука слова, апострофе и чињеница да ниједно писмо не може заменити само за себе у шифру такође нуди трагове за решавање криптограма. Повремено ће креирани произвођачи загонетки почети решење са неколико слова.

 

Где да реши криптограм?

Можете решити криптограме у новинама и часописима или то можете и то учинити на мрежи

Иако ћете често пронаћи криптограме у часописима и новинама, можете их решити и на мрежи. Ево једне веб странице Цриптограм, на пример: хттпс: //апи.раззлепуззлес.цом/цриптограм

 

Закључак

Пробајте и уживајте у решавању криптограма

Иако сви нису сви могли да воле криптограме, то је забаван начин за изоштрење вашег ума тестира своје решавање вештина. У почетку се слагалица може изгледати превише тешко, али након што се навикне на концепт и разуме основе, решавање криптограма не би више не би требало да се чини немогућом мисијом. Срећно!