Ce este o criptogramă?

Criptograma este un text scris în cod

O criptogramă este un puzzle care constă dintr-o bucată scurtă de text criptat. Ciporul folosit pentru a cripta textul, de obicei, este suficient de simplu încât criptograma poate fi rezolvată fără resurse sau unelte suplimentare. Adesea utilizat sunt cifrele de substituție în care fiecare literă este înlocuită cu o altă literă sau număr diferit. Pentru a rezolva aceste puzzle-uri, trebuie să recuperați litere originale. Criptogramele au fost folosite odată în aplicații mai grave (cum ar fi militare, de exemplu), dar acum sunt mai ales pentru divertisment.

 

Istoria unei criptograme

Ciprele folosite în criptograme nu au fost create inițial în scopuri de divertisment, ci pentru criptarea reală a secretelor militare sau personale.

Scopul criptogramelor nu a fost inițial legat de scopuri de divertisment, ci pentru criptarea reală a secretelor militare sau personale.

Informații interesante sunt că prima utilizare a criptogramei în scopuri de divertisment a avut loc în Evul Mediu de către călugări care au avut timp liber pentru jocuri intelectuale. Un manuscris găsit la Bamberg afirmă că vizitatorii irlandezi Curții de la Merfyn Frych AP Gwriad, regele Gwynedd în Țara Galilor, i sa dat o criptogramă care ar putea fi rezolvată numai prin transpunerea scrisorilor din limba latină în greacă. În jurul secolului al XIII-lea, călugărul englez Roger Bacon a scris o carte în care a enumerat șapte metode de cifre și a declarat că “un om este nebun care scrie un secret în orice alt mod decât cel care o va ascunde de la vulgar”. În secolul al XIX-lea, Edgar Allan Poe a ajutat la popularizarea criptogramelor cu multe articole de ziare și reviste.

 

Unde sunt folosite criptograme?

Odată folosit pentru securitatea mesajelor, criptogramele sunt acum obișnuite numai în scopuri de divertisment

Deși odată folosită în aplicații mai grave, acestea sunt acum utilizate în principal pentru divertisment în ziare și reviste. Cryptoquotes și Cryptoquips sunt variații comune care au cotațiile.

Criptogramele în ziare și reviste se bazează, de obicei, pe o simplă cifră de substituție, înlocuind adesea fiecare literă din alfabet cu unul diferit. Scrisoarea A, de exemplu, ar putea fi reprezentată de litera H, în timp ce litera H este reprezentată de litera D. Puzzle Solvers Utilizați o serie de metode pentru a le ajuta să decripteze mesajele.

 

Cum de a rezolva o criptogramă?

Analiza de frecvență poate ajuta la rezolvarea criptelor

Criptogramele de substituție Cipher poate fi rezolvată adesea prin analiza frecvenței și prin recunoașterea modelelor de scrisori în cuvinte, cum ar fi cuvintele cu litere, care, în limba engleză, pot fi doar “I” sau “A” (și, uneori, “O”). Litere duble, apostrofe și faptul că nici o literă nu poate înlocui, în cifru oferă, de asemenea, indicii pentru a rezolva criptograma. Ocazional, producătorii de puzzle criptograme vor porni rezolvarea cu câteva litere.

 

Unde să rezolvați o criptogramă?

Puteți rezolva criptogramele în ziare și reviste sau puteți face acest lucru online

În timp ce veți găsi adesea criptograme în reviste și ziare, le puteți rezolva online online. Iată un site de criptogramă, de exemplu: https://api.razzlepuzzle.com/cryptograma

 

Concluzie

Încercați și bucurați-vă de rezolvarea criptelor

În timp ce nu toată lumea ar putea să iubească criptogramele, este o modalitate distractivă de a vă ascuți mintea testarea abilităților dvs. de rezolvare. La început, puzzle-ul ar putea părea ceva prea greu, dar după ce se obișnuiește cu conceptul și înțelegerea elementelor de bază, rezolvarea criptogramei nu mai ar trebui să pară o misiune imposibilă. Noroc!