Mikä on kryptogrammi?

Cryptogram on koodin kirjoitettu teksti

Cryptogram on palapeli, joka koostuu lyhyestä salatetusta tekstistä. Tekstin salaamiseen käytetty salaus on yleensä yksinkertainen, että kryptogrammi voidaan ratkaista ilman lisävaroja tai työkaluja. Usein käytetään korvauspyyntöjä, joissa jokainen kirjain korvataan eri kirjaimella tai numerolla. Voit ratkaista palapelit, sinun on palautettava alkuperäinen kirjain. Cryptogrammit käytettiin kerran vakavissa sovelluksissa (kuten esimerkiksi sotilaallinen), mutta ne ovat nyt enimmäkseen viihdettä.

 

Cryptogrammin historia

Cryptogramsissa käytettyjä criferejä ei ole alun perin luotu viihdetarkoituksiin, vaan sotilaallisten tai henkilökohtaisten salaisuuksien todelliseen salaukseen.

Krytrofien tarkoituksena ei ollut alun perin viihdetarkoituksiin, vaan sotilaallisten tai henkilökohtaisten salaisuuksien todelliseen salaukseen.

Mielenkiintoiset tiedot ovat se, että kryptogrammin ensimmäinen käyttö viihdetarkoituksiin tapahtui keski-ikäisillä munkillä, joilla oli vapaa-aika henkiseen peliin. Käsikirjoitus löytyy Bamberg todetaan Irlannin kävijöitä tuomioistuimeen Merfyn Frych ap Gwriad, kuningas Gwyneddin Walesin annettiin kryptogrammiin joka voisi ratkaista ainoastaan ​​osaksi kirjaimet latinasta kreikaksi. 1300-luvulla Englanti Monk Roger Bacon kirjoitti kirjan, jossa hän listattiin seitsemän salausmenetelmää ja totesi, että “mies on hullu, joka kirjoittaa salaisuuden millään muulla tavalla kuin se, joka peittää sen mautonta.” 19th century Edgar Allan Poe auttoi kansantajuistaa Kryptogrammit monien sanomalehtien ja aikakauslehtien artikkeleita.

 

Jos käytetään kryptogrammia?

Kun käytetään sanoman turvallisuutta, kryptogrammit ovat nyt tyypillisesti vain viihdetarkoituksiin

Vaikka kerran käytetään vakavimmissa sovelluksissa, niitä käytetään pääasiassa viihdettä sanomalehdissä ja aikakauslehdissä. Cryptoquot ja Cryptoquips ovat yleisiä muunnelmia, jotka tarjoavat lainauksia.

Sanomalehtien ja aikakauslehtien kryptogrammat perustuvat yleensä yksinkertaiseen korvaustilaisuuteen, joka usein korvataan jokaisen kirjaimen aakkosessa eri. A-kirjain, esimerkiksi, voi edustaa kirjain H, kun taas H-kirjaimen edustaa kirjaimella D. palapeli ratkaisussa käyttää useita menetelmiä, joiden avulla ne purkavat viestit.

 

Kuinka ratkaista kryptogrammi?

Taajuusanalyysi voi auttaa ratkaisemaan kryptogrammit

Korvaus salauskrytogrammit voidaan usein ratkaista taajuusanalyysillä ja tunnistamalla kirjainkuviot sanoin, kuten yksi kirjain sanoja, jotka englanniksi voivat olla vain “i” tai “a” (ja joskus “O”). Kaksinkertaiset kirjaimet, apostrofit ja se, että mikään kirjain ei voi korvata itsestään salakirjassa, myös tarjoavat vihjeitä kryptogrammin ratkaisemiseksi. Ajoittain Cryptogram Puzzle Makers aloittaa ratkaisun pois muutamalla kirjaimella.

 

Mistä ratkaista kryptogrammi?

Voit ratkaista kryptogrammit sanomalehdissä ja aikakauslehdissä tai voit myös tehdä sen verkossa

Vaikka usein löytyy kryptogrammia aikakauslehdissä ja sanomalehdissä, voit myös ratkaista ne verkossa. Tässä on yksi Cryptogram verkkosivusto, esimerkiksi: https://api.razzlepullot.com/cryptogram

 

Johtopäätös

Kokeile sitä ja nauti Cryptogramsin ratkaisemisesta

Vaikka kaikki eivät voi rakastaa kryptogrammia, se on hauska tapa terävöittää mieltäsi testata ratkaistustaitoja. Aluksi palapeli saattaa tuntua liian kovaa, mutta sen jälkeen, kun olet tottunut käsitteeseen ja ymmärtämään perusasiat, salauskrytogrammi ei näytä mahdottomaksi enää. Onnea!