Hvad er et kryptogram?

Cryptogram er en tekst skrevet i kode

Et kryptogram er et puslespil, der består af et kort stykke krypteret tekst. Den ciffer, der bruges til at kryptere teksten, er normalt simpel nok til, at kryptogrammet kan løses uden yderligere ressourcer eller værktøjer. Ofte brugt er substitutionen cifre, hvor hvert bogstav er erstattet af et andet bogstav eller nummer. For at løse teser puslespil skal du gendanne den oprindelige bogstaver. Kryptogrammer blev engang brugt i mere alvorlige applikationer (som f.eks. Militære), men de er nu for det meste kun til underholdning.

 

Historie af en kryptogram

De cifre, der blev anvendt i kryptogrammer, blev ikke oprindeligt oprettet til underholdningsformål, men for ægte kryptering af militære eller personlige hemmeligheder.

Formålet med kryptogrammer var ikke oprindeligt relateret til underholdningsformål, men for ægte kryptering af militære eller personlige hemmeligheder.

Interessante oplysninger er, at den første brug af kryptogrammet til underholdningsformål forekom i middelalderen af ​​munke, der havde fritid for intellektuelle spil. Et manuskript, der blev fundet hos Bamberg, siger, at irske besøgende til Domstolen i Merfyn Frych AP GWRIAD, King of Gwynedd i Wales fik en kryptogram, som kun kunne løses ved at gennemføre bogstaverne fra latin til græsk. Omkring det 13. århundrede skrev den engelske munk Roger Bacon en bog, hvor han opførte syv krypteringsmetoder og udtalte, at “en mand er skør, der skriver en hemmelighed på nogen anden måde end en, der vil skjule den fra den vulgære.” I det 19. århundrede hjalp Edgar Allan Poe til at popularisere kryptogrammer med mange avis- og magasinartikler.

 

Hvor kryptogrammer anvendes?

Når de er brugt til meddelelsessikkerhed, bruges kryptogrammer nu typisk kun til underholdning

Selvom de en gang brugt i mere alvorlige applikationer, bruges de nu hovedsagelig til underholdning i aviser og magasiner. Cryptoquotes og Cryptoquips er almindelige variationer, der indeholder citater.

Kryptogrammer i aviser og magasiner er normalt baseret på en simpel substitutionskilder, der ofte erstatter hvert bogstav i alfabetet med en anden. Brevet A, for eksempel, kan være repræsenteret af bogstavet H, mens bogstavet H er repræsenteret af bogstavet D. Puzzle Solvers bruger en række metoder til at hjælpe dem med at dekryptere meddelelserne.

 

Sådan løser du et kryptogram?

Frekvensanalyse kan hjælpe med at løse kryptogrammer

Substitution Cipher-kryptogrammer kan ofte løses ved frekvensanalyse og ved at genkende brevmønstre i ord, såsom ét bogstavsord, som på engelsk kun kan være “I” eller “A” (og nogle gange “O”). Dobbelt bogstaver, apostrofer og det faktum, at intet brev kan erstatte sig selv i chifferen, tilbyder også spor for at løse kryptogrammet. Lejlighedsvis vil Cryptogram Puzzle Makers starte Solver off med et par bogstaver.

 

Hvor skal man løse en kryptogram?

Du kan løse kryptogrammer i aviser og blade, eller du kan også gøre det online

Mens du ofte finder kryptogrammer i magasiner og aviser, kan du også løse dem online. Her er en kryptogramwebsted, for eksempel: https://api.razzlepuzzles.com/cryptogram

 

Konklusion.

Prøv det og nyd at løse kryptogrammer

Selvom ikke alle kan elske kryptogrammer, er det en sjov måde at skærpe dit sind test dine løsningsevner på. I første omgang kan puslespillet virke noget for hårdt, men efter at have vænnet sig til konceptet og forståelse af det grundlæggende, skal løsning af kryptogram ikke virke som en umulig mission længere. Held og lykke!